Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Çikolata sosu için:
- 70 gram tablet çikolata
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye suyu ve tereyağını koyup kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyip süratlice karıştırarak toparlanmasını sağlayın. Kısık ateşte 2-3 dakika karıştırın.
- Hamuru ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Hamurun üzerine buz dolabı poşeti kapatalım üzeri kaymaklanmasın.
- Ilıyan hamura yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede güzelce çırpın.
- Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye küçük toplar halinde sıkın ve parmağınızı hafif ıslatıp üzerine düzleyin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında evvel 20 dakika sonra 160 derece ye düşürün 25 dakika daha pişirin.
- Tüm gereçleri bir tencereye alın ve daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine buzdolabı poşeti koyup kaymaklanmasını önleyelim.
- Soğuyan kremaya krem şantiyi koyup 3 dakika çırpın.
- Bir buçuk bardak süte 2 kaşık çikolata sosunu koyup kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp tablet çikolata yı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Not: tablet çikolata bitter yahut sütlü çikolata kullanabilirsiniz.
- Soğuyan profiterol hamurlarını ortadan kesin ve içlerini krema ile doldurun.
- Üzerine çikolata sosunu gezdirin.Afiyet olsun!.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



