Pratik Yalancı Mantı
Pratik Yalancı Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 500 gram kıyma
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 1 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
- 500 gram yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı (sıvı yağ ile de olur)
Pratik Yalancı Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföylerimizin biraz çözülmesini bekleyelim ve fotoğraftaki formda her bir adetini 8 kesime kesip biraz daha yumuşak kıvama gelene kadar bekleyelim.
- Milföyler çözülürken kıymamızı alıp içine tuz, karabiber, pul biber,toz kırmızı biber ve bir kaç damla yağ ekleyip ister kaşık ile karıştırabilir isterseniz de eliniz ile yoğurabilirsiniz.
- Her bir milföy hamurunu 8 modüle ayırdıktan sonra kıyma karışımını hepsine eşit olacak halde dağıtalım.
- Sonra fotoğrafta gösterdiğim halde uçlarını birleştirip tepsimize aksi bir formda koyalım.
- 200 derece ısıttığımız fırının alt rafına atıp evvel altını kızartıp, sonra da üst tarafına atıp üstünü kızartalım.
- Yoğurdumuzu alıp içine sarımsağımızı rendeleyelim ve homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
- Üstünü ve altını güzelce pişirdiğimiz mantılarımızı servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine hazırladığımız yoğurdu dökelim.
- Küçük bir tava alıp tereyağımızı ekleyip eritelim ve üzerine toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım, 1 dk karıştıralım ve altını kapatıp yoğurdunu döktüğümüz mantının üstüne dökelim.
- Ve hazır, afiyetle tadabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sıhhat ☺️🌸.
Pratik Yalancı Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














