Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda)

Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 büyük uzunluk yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt

Arası için;

  • 2 paket toz krem şanti (1 paket 75 gr)
  • 1 su bardağı soğuk süt

Çikolata sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata

Süslemek için;

  • İsteğe bağlı beyaz çikolata sosu

Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çikolata sosunu hazırlayalım ki keki hazırlayana kadar soğusun. Bunun için çikolata hariç öbür gereçleri uygun bir tencereye koyup yoğunlaşana kadar çırpıcı ile karıştırıyoruz. Yoğunlaşınca altını kapatıp bitter çikolatayı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğuyana kadar ortada bir karıştıralım ki üstü kabuk tutmasın.O soğurken kek hamurunu hazırlıyoruz.
  2. Öncelikle yumurtaları, şekeri ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar 5-10 dk boyunca mikserle çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağ ekleyip birkaç tıp çırpıyoruz. Akabinde kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip 1-2 dk daha çırpıyoruz.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama ya da emsal ebatlarda bir fırın kabına kek harcımızı alıyoruz. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Kürdan testi yaparak 20. dakikada piştiyse fırından alıyoruz.
  4. Kek pişerken krem şantiyi hazırlıyoruz. Süt ve krem şantiyi çırparak yoğunlaştıktan sonra buzdolabına kaldırıp bekletiyoruz. Keki fırından çıkardıktan 2 dk sonra 2 bardak soğuk sütü kekin her yerine değecek formda döküyoruz.
  5. Kek oda sıcaklığına gelince buzdolabındaki krem şantiyi kekin üzerine yayıp spatula ile düzlüyoruz. Soğuyan çikolata sosunu da krem şantinin üzerine döküp dikkatli bir halde yayıyoruz.
  6. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra üzerini beyaz çikolata sosu ile süsledim ben. Siz istediğiniz gereçlerle süsleyebilirsiniz.
  7. Üzerine çilek dilimleri, antep fıstığı tozu üzere materyaller de hem renk katıyor hem lezzet ❤️ deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ❤️.

Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sebze Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taratorlu Makarna Salatası
Fıstık Pare
Van Cacığı (Harika)
Kremalı Brüksel Lahanası (Lowcarb)
Salata
Vienna Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |