Pratik Rulo Pasta

Pratik Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çizdik tuz
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı sıcak su
  • Ekmeğe sürülen çikolata

Pratik Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarısı ile beyazlarını ayırıyoruz.
  2. Yumurta beyazına yarım su bardağı şeker ve 1 çimdik tuz ile mikserle bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Yumurta sarısına kalan şeker döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Sıvıyağ ,süt ve un ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Yumurta beyazına karışımı ek ediyoruz ve spatula ile aşağıdan üst gelecek formda karıştırıyoruz.
  5. Bu karşımdan 1 su bardağı ayırarak hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküyoruz.
  6. 2 tatlı kaşık kakao ve 2 tatlı kaşığı sıcak suyu karıştırıyoruz ve 1 su bardağı ayırdığımız kek karışımına ek edip karıştırıyoruz. Ve başka kek karışımının üstüne döküp bıçak ile birbirine karıştırıyoruz.
  7. 160 derece fırında pişiriyoruz.
  8. Pişen kek karılımını yağlı kağıttan ayırıp tekrar birebir kağıt içinde rulo yapıyoruz.
  9. Hafif soğuduktan sonra içine çikolata sürüp tekrar rulo yapıyoruz.
  10. Sunum vakti dilimleyerek servis yapıyoruz.

Pratik Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepsi Poğaçası
Yazın Fresh İçeceği Karpuz
Sevimli Kurabiyeler
Patatesli Ispanak Graten
Sütlü Kek Tarifi
Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |