Pratik Rulo Pasta
Pratik Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 çizdik tuz
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı sıcak su
- Ekmeğe sürülen çikolata
Pratik Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ile beyazlarını ayırıyoruz.
- Yumurta beyazına yarım su bardağı şeker ve 1 çimdik tuz ile mikserle bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarısına kalan şeker döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Sıvıyağ ,süt ve un ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurta beyazına karışımı ek ediyoruz ve spatula ile aşağıdan üst gelecek formda karıştırıyoruz.
- Bu karşımdan 1 su bardağı ayırarak hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküyoruz.
- 2 tatlı kaşık kakao ve 2 tatlı kaşığı sıcak suyu karıştırıyoruz ve 1 su bardağı ayırdığımız kek karışımına ek edip karıştırıyoruz. Ve başka kek karışımının üstüne döküp bıçak ile birbirine karıştırıyoruz.
- 160 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen kek karılımını yağlı kağıttan ayırıp tekrar birebir kağıt içinde rulo yapıyoruz.
- Hafif soğuduktan sonra içine çikolata sürüp tekrar rulo yapıyoruz.
- Sunum vakti dilimleyerek servis yapıyoruz.
Pratik Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















