Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği

Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kavurma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 5 orta uzunluk patates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı pul biber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 bardak su
- (kavurma kuyruk yağında kavrulmadıysa 1-2 küp kuzu kuyruk yağı)
Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler fazla iri olmayacak halde küp küp doğranıp yağda hafif kavrulur.
- Soğanlar küp küp doğranıp patateslere eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur, salça eklenir kavrulur.
- Daha sonra kavurma ve baharatlar eklenir.
- Karıştırılarak yaklaşık 5-10 dakika kavrulur.
- Daha sonra su eklenir ve kapak kapatilarak patatesler pişesiye kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
- Kavurmanın kuyruk yağı ile yapılmış olması tercih edilir.
- Bu yemeğin aramasını tas kebabindan farklı bir halde olmasını sağlayacaktır.
- Belki içine pişerken birkaç küp kuyruk yağı da eklenebilir şayet kavurma kuruk yağında kavrulmadıysa.
- Evde hazır kavurma varken, konut imali yahut hazır kavurma her ikisi de olabilir, klasik bir kavurmalı patates yemeği kısa vakitte yapılabilecek kurtarıcı bir yemek olarak her vakit aklımızın bir köşesinde bulunmalı. Afiyet olsun.
Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

