Pratik Lazanya (Patlıcanlı,Kıymalı)
Pratik Lazanya (Patlıcanlı,Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 9 yaprak lazanya
- 175 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patlıcan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 domates rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı kaynamış su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir kaç kısım maydanoz
Pratik Lazanya (Patlıcanlı,Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı rengi değişene kadar kavuralım.
- İnce ince doğradığımız soğanları ve yağı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar biraz ölünce küp küp doğradığımız patlıcanları ekleyelim. Kavurmaya devam edelim.
- Bu sırada biberleri doğrayalım.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tüm gereçler kavrulduktan ve piştikten sonra salçayı ve domates rendesini ek edelim.
- Karıştırdıktan sonra baharatları ekleyelim.
- Lazanya yapraklarını 8-10 kesime bölelim.
- Tavaya ekleyelim ve karıştıralım.
- Üzerine sütü dökelim.
- Karıştırıp kapağını kapatalım. Orta ara karıştıralım.
- Suyu azaldıkça lazanya pişmemiş ise kaynamış suyu yavaş yavaş ek edelim.
- Su ölçüsü değişkenlik gösterebilir. Denetimli ekleyelim.
- Lazanyalar pişince ocağın altını kapatalım.
- Kaşar peyniri rendeleyelim.
- Tabaklara aldığımız lazanyaların üzerine koyup kaşıkla yavaşça karıştıralım.
- Maydanoz ile süsleyelim. Afiyet olsun 🥰🌸.
Pratik Lazanya (Patlıcanlı,Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















