Pratik Hazır Yufkadan Börek

Pratik Hazır Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Susam

Pratik Hazır Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karışım için 1 şişe maden suyu, süt, sıvı yağı ve tuzu da karıştırıp güzelce yufkaların ortalarına sürmek için hazırlayalım.
  2. 1 adet yufkayı alıp ortasına hazırladığımız karışımdan sürelim sonra ikinci yufkayı üstüne serelim ve karışımdan tekrar sürelim.
  3. Yufkayı evvel dörde sonra sekize bölelim.
  4. Arasına rendelenmiş kaşar peyniri koyup saralım.
  5. Sardığımız böreği tekrar karışımın içine batırıp tepsiye dizelim.
  6. Üzerine susam serpelim.
  7. 180 derecede 25 dakika pişirelim.

Pratik Hazır Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi)
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Latte Pasta
Ramazan Pidesi
Şekerpare
Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |