Pratik Gül Böreği

Pratik Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
İçi için;
- 5 adet patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- Çörek otu
- Susam
Pratik Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patatesler haşlanır.
- Haşlanan patateslerin kabuğu soyulup çatalla ezilir.
- Uygun bir tencereye yeteri kadar sıvı yağ ekleyip ısınmasını bekleyin.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
- Sonra salça eklenip kavurmaya devam edilir.
- Ezilmiş patates ve tuz eklenip kavurmaya devam edilir.
- Son olarak baharatları ekleyip, böreğin içini hazırlamış olursunuz.
- Böreğin sosunu hazırlayalım.
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve birazcık tuzu bir kaba ekleyip homojen olana dek çırpılır.
- Yufkalar 4 e bölünür. Fırça yardımıyla sostan yufkaya sürülür.
- Soslanmış yufka modülünün geniş tarafına patates harcı bir parmak kalınlığında dizilir ve yufkanın sivri ucuna gerçek sarılır.
- Daha sonra sarılan yufkanın ucundan içe gerçek bükülerek yuvarlak hal verilir.
- Avuç içi kadar porsiyonluk böreği yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Geriye kalan bütün modüller bu formda hazırlanıp tepsiye dizilir.
- Kalan sos böreklerin üzerine sürülür.
- Üzerine çörek otu ve susam serpilir. (tercihe bağlı konulmasa da olur).
- 200° fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirilir.
Dışı çıtır içi yumuşacık nefis böreğimiz hazır. 😊.
Deneyeceklere kolay gelsin🤚.
Afiyet olsun💐.
Pratik Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





