Beyti

Beyti Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket böreklik yufka
- 1 kilo olağan yağlı dana kıyma
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tane kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (siz istediğiniz kadar atabilirsiniz)
- 1 demet maydanoz (biraz içine biraz üzerine)
Sosu için:
- 4 tane domates
- Zeytinyağı, tuz ve tereyağı
- Sos: yoğurt 1 dış sarımsak ve tuz
Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı robottan geçirip yıkıyorum acısı gitsin diye. Yeterlice suyunu sıkıyorum.
- Kıymayı derin bir kaba koyun üzerine tüm gereçleri ekleyin.
- Kırmızı biberi robatta çekin düzgünce ezilsin. Onu da karışıma ekleyin.
- Tuz, pulbiber, yumurta,kekik kıymaya ekleyin.
- Bir kaç kısım maydanozu minik minik doğrayıp kıymalı karışıma ekleyip güzelce yoğurun.
- Yufkayı düz bir tabanda açın ikiye katlayın.
- Resimde gösterdiğim üzere kıymalı harcı koyup rulo haline getirin.
- Buzluğa koyup 2 saat bekletin kesiti daha kolay olacak.
- Keskin bir bıçak ile kesip fotoğrafta gösterildiği üzere tepsiye dizin.
- Üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürün.
- 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip domatesleri rendeleyip tuz da ekleyip güzelce pişirin.
- Pişen beytileri servis kabına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip sonra domates sosunu ekleyin. Son olarak minik minik doğradığınız maydanozları serpin. Afiyet şifa olsun.
Not:yaptığınız beytileri rulo halinde iken buzluğa atıp yapmak istediğiniz vakit buzluktan çıkarıp kesip fırınlayıp pişirebilirsiniz. Hem pratik hem lezzetli olacaktır.
Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








