Beyti

Beyti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket böreklik yufka
  • 1 kilo olağan yağlı dana kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (siz istediğiniz kadar atabilirsiniz)
  • 1 demet maydanoz (biraz içine biraz üzerine)

Sosu için:

  • 4 tane domates
  • Zeytinyağı, tuz ve tereyağı
  • Sos: yoğurt 1 dış sarımsak ve tuz

Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı robottan geçirip yıkıyorum acısı gitsin diye. Yeterlice suyunu sıkıyorum.
  2. Kıymayı derin bir kaba koyun üzerine tüm gereçleri ekleyin.
  3. Kırmızı biberi robatta çekin düzgünce ezilsin. Onu da karışıma ekleyin.
  4. Tuz, pulbiber, yumurta,kekik kıymaya ekleyin.
  5. Bir kaç kısım maydanozu minik minik doğrayıp kıymalı karışıma ekleyip güzelce yoğurun.
  6. Yufkayı düz bir tabanda açın ikiye katlayın.
  7. Resimde gösterdiğim üzere kıymalı harcı koyup rulo haline getirin.
  8. Buzluğa koyup 2 saat bekletin kesiti daha kolay olacak.
  9. Keskin bir bıçak ile kesip fotoğrafta gösterildiği üzere tepsiye dizin.
  10. Üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürün.
  11. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  12. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  13. Tavaya zeytinyağı ekleyip domatesleri rendeleyip tuz da ekleyip güzelce pişirin.
  14. Pişen beytileri servis kabına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip sonra domates sosunu ekleyin. Son olarak minik minik doğradığınız maydanozları serpin. Afiyet şifa olsun.

Not:yaptığınız beytileri rulo halinde iken buzluğa atıp yapmak istediğiniz vakit buzluktan çıkarıp kesip fırınlayıp pişirebilirsiniz. Hem pratik hem lezzetli olacaktır.

Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Oğlumun Bebek Mevlit Masası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekilli Kurabiye (Videolu)
Milföy Tost
Balon Gibi Kabaran Çıtır Zarf Böreği
Tavuklu Nohut Yemeği
El Açması Ispanaklı Börek
5 Ay Ek Gıda
Hdabla | © 2025 |