Pratik Çiğ Köfte
Pratik Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1,5 su bardağından biraz az kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçanız tuzluysa eklemeyiniz)
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köfte baharat
- Yarım çay bardağı isot
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- Tercihen maydanoz
Pratik Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgur,tuz ve sıcak suyu güzelce karıştırın üzerini kapatın bu formda 15 dk bekletin.
- Yağ ve isotu karıştırın bekletin, soğan ve sarımsağı rondodan geçirip yıkayarak süzün,maydanoz hariç, bütün malzemeyi karıştırın ister mutfak şefinde isterseniz blendırda yada elde yoğurarak isteğiniz kıvamı elde edin.
- Son olarak maydanozu ekleyin,bir kaseye sıvı yağ koyup elinizi ortada yağlayarak hal verin.
📌En değerli püf noktası soğanın sarımsağın çekildikten sonra yıkanması.
📌Bir gün öncesinden yapıp servis sırasında form verebilirseniz.
Pratik Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









