Pratik Ay Mantı

Pratik Ay Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 bardak un
  • 1 bardak ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç harç için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam maydanoz

Pratik Ay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle unu yoğurma kabına alıp ortasına çukur açıp yumurta, şeker ve tuzu ekleyelim akabinde denetimli biçimde suyu ekleyip yoğuralım.
  2. Ölçüler bende istediğim hamur kıvamına nazaran tam oldu lakin sizin yumurtanızın büyüklüğü de kıvamı etkileyeceği için denetimi yoğurun.
  3. Hamur ne sert ne yumuşak olacak.
  4. Yoğurulan hamur streçle kapatılarak en az yarım saat dinlensin.
  5. İç harcı için kıymaya ince kıyılmış soğan ve öbür materyaller eklensin.
  6. Soğan rendelenebilir lakin ben sulandırdığı için tercih etmedim.
  7. İç harçta güzelce yoğurulsun.
  8. Dinlenen hamur 3 yahut 4 kesime kesilsin.
  9. Ben hamur açmayı hiç bilmediğim için 4e kestim ki bezeler küçük olsun açmam kolay olsun diye.
  10. Açtığımız tabana un serpelim, aldığımız bezeyi de unlayalım.
  11. Merdaneye yada oklavayla ne kalın ne ince olcak halde, açalım.
  12. Yuvarlak bir bardak kapağı kullandım ben kesmek için siz istediğiniz çapta bir bardak ve ya fincan alıp hamuru o biçimde kesebilirsiniz.
  13. Sonrasında kıymalı harçtan koydum ben bol koydum. Ve çimdik çimdik kıvırarak hamuru kapattım.
  14. Hiç çimdik çimdik kıvırmakla uğraşmayıp direkt hamuru yarım ay olcak halde bastırabilirsiniz.
  15. Sonrasında kaynamış suya biraz tuz atıp mantıları ekleyip, mantılar su yüzeyine hakikat çıkınca pişti demektir alabilirsiniz.
  16. Mantıları servis tabağına aldıktan sonra, üzerine tereyağı eritip karıştın.
  17. Gerisi büsbütün tercihinize kalmış sarımsaklı yoğurt, salçalı yağ, toz biberli naneli yağ dilediğiniz biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik Ay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Omlet
Közlenmiş Kapya Biberli Havuçlu, Kabaklı Meze
Etli Nohut Yemeğim
Ezogelin Çorbası
Bayat Ekmek Köftesi
Elmas Kurabıye
Hdabla | © 2025 |