Pratik Ay Mantı
Pratik Ay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 bardak un
- 1 bardak ılık su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İç harç için;
- 500 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tutam maydanoz
Pratik Ay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu yoğurma kabına alıp ortasına çukur açıp yumurta, şeker ve tuzu ekleyelim akabinde denetimli biçimde suyu ekleyip yoğuralım.
- Ölçüler bende istediğim hamur kıvamına nazaran tam oldu lakin sizin yumurtanızın büyüklüğü de kıvamı etkileyeceği için denetimi yoğurun.
- Hamur ne sert ne yumuşak olacak.
- Yoğurulan hamur streçle kapatılarak en az yarım saat dinlensin.
- İç harcı için kıymaya ince kıyılmış soğan ve öbür materyaller eklensin.
- Soğan rendelenebilir lakin ben sulandırdığı için tercih etmedim.
- İç harçta güzelce yoğurulsun.
- Dinlenen hamur 3 yahut 4 kesime kesilsin.
- Ben hamur açmayı hiç bilmediğim için 4e kestim ki bezeler küçük olsun açmam kolay olsun diye.
- Açtığımız tabana un serpelim, aldığımız bezeyi de unlayalım.
- Merdaneye yada oklavayla ne kalın ne ince olcak halde, açalım.
- Yuvarlak bir bardak kapağı kullandım ben kesmek için siz istediğiniz çapta bir bardak ve ya fincan alıp hamuru o biçimde kesebilirsiniz.
- Sonrasında kıymalı harçtan koydum ben bol koydum. Ve çimdik çimdik kıvırarak hamuru kapattım.
- Hiç çimdik çimdik kıvırmakla uğraşmayıp direkt hamuru yarım ay olcak halde bastırabilirsiniz.
- Sonrasında kaynamış suya biraz tuz atıp mantıları ekleyip, mantılar su yüzeyine hakikat çıkınca pişti demektir alabilirsiniz.
- Mantıları servis tabağına aldıktan sonra, üzerine tereyağı eritip karıştın.
- Gerisi büsbütün tercihinize kalmış sarımsaklı yoğurt, salçalı yağ, toz biberli naneli yağ dilediğiniz biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Ay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













