Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 1 iri diş sarımsak
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 tepeleme yemek kaşığı pirinç
- 1 tepeleme yemek kaşığı bulgur
- 4-5 su bardağı kaynar su
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir dolu yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı su
- En son çorba tenceresine 1 yemek kaşığı kuru nane
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize yağları akıp eriyince soğanı daha sonra sarımsağı ekleyip kavuralım. Düzgünce ölünce üzerine mercimek, bulgur, pirinci ekleyip bir iki kavuralım kaynar suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- Sosu için; tavaya yağları alıp eritelim unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım salçaları da ekleyelim suyunu ekleyerek özleştirip kaynayan tencereye ekleyelim.
- Bir iki taşım bu türlü kaynadıktan sonra bir sefer hafif ayarda az ölçüde blenderdan geçirelim. Güzelce parçalanmayacak az ölçüde blender kullanacağız. Tekrar ocağa alıp baharatları ekleyelim bir iki taşım daha kaynasın ocağı kapatalım. Misler üzere restoranda yediğimiz çorbanın birebiri. Deneyenlere afiyet olsun.
- Kuru naneyi yağda yakmadan direkt çorbaya atıyoruz en son evrede.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



