Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 portakalın kabuğu
- 1 çay bardağında bir parmak eksik portakal suyu
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 3 portakal üzerine koymak için (çok ince doğramamalı isterseniz etrafındaki kabuğunu da soyabilirsiniz)
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm materyalleri bir ortaya getirip uygunca yoğuruyoruz.
- Streçe sarıp en az 15-20 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Tezgaha çok az un alıp hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz.
- Hamuru açarken üstüne yağlı bir kağıt koyarsak daha rahat açılır.
- 1,5-2 cm kalınlığında hamuru açıp, portakal boyutunda bir yuvarlak kalıpla hamuru kesıp üstüne ince doğradığımız yuvarlak dilimli portakalları tek ter yerleştiriyoruz.
- Portakalları yerleştirmeden evvel havlu yahut kagıt havluyla suyunu yeterlice kurutup o denli hamurun üzerine koyalım.
- 160 derce fanlı fırında ortalama 20 dakıka pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelere benmari yolu erittiğimiz çikolataya bandrırıp tepsimize alıp üstüne dileğe nazaran fındık, fıstık ekleyip çikolatasının donmasını bekliyoruz.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



