Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 çay bardağında bir parmak eksik portakal suyu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 3 portakal üzerine koymak için (çok ince doğramamalı isterseniz etrafındaki kabuğunu da soyabilirsiniz)

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm materyalleri bir ortaya getirip uygunca yoğuruyoruz.
  2. Streçe sarıp en az 15-20 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Tezgaha çok az un alıp hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz.
  4. Hamuru açarken üstüne yağlı bir kağıt koyarsak daha rahat açılır.
  5. 1,5-2 cm kalınlığında hamuru açıp, portakal boyutunda bir yuvarlak kalıpla hamuru kesıp üstüne ince doğradığımız yuvarlak dilimli portakalları tek ter yerleştiriyoruz.
  6. Portakalları yerleştirmeden evvel havlu yahut kagıt havluyla suyunu yeterlice kurutup o denli hamurun üzerine koyalım.
  7. 160 derce fanlı fırında ortalama 20 dakıka pişirelim.
  8. Soğuyan kurabiyelere benmari yolu erittiğimiz çikolataya bandrırıp tepsimize alıp üstüne dileğe nazaran fındık, fıstık ekleyip çikolatasının donmasını bekliyoruz.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Tencerede İzmir Köfte Tarifi
Brokoli Çorbası
Dereotu Peynirli Poğaça
Tuzlu Kurabiye
Alman Pastası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet