Fırında Şakşuka

Fırında Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ️
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanların acısını almak için)

Fırında Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı bir formda soyuyoruz.
  2. Soyduğumuz patlıcanları küp küp doğruyoruz.
  3. Doğradığımız patlıcanları bir kaba alıp üzerine çıkacak kadar su koyup içerisine tuz ekliyoruz.
  4. Tuzlu suya koyduğumuz patlıcanların acısı çıkması için 20 dakika suda bekletiyoruz.
  5. Patlıcanlarımız suda beklerken soğan, biber, sarımsak ve domateslerimizi doğruyoruz.
  6. Domatesleri kabuklarını doğarak küp küp doğramanız gerekiyor ❗️.
  7. Ben domates doğramadım hazır kavanozlu doğranmış domatesim vardı ondan kullandım.
  8. Uygun bir tavaya sıvı yağ/ zeytinyağı koyup üzerine soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  9. Soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  10. Kavurduğumuz soğanların üzerine biberleri ekliyoruz ve birkaç dakika kavuruyoruz.
  11. Biberlerimiz de kavrulduktan sonra domateslerimizi ekliyoruz suyunu biraz çekene kadar kavuruyoruz.
  12. Suyunu çektikten sonra salçalarımızı ekleyip kavuruyoruz. Kavururken sıcak suyumuzu ekleyip kıvamını isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz istediğiniz ölçüde su koyarak.
  13. Hepsi kavrulduktan sonra tuz, karabiber, şeker ve pulbiberi ekliyoruz. (isteğinize nazaran baharat ölçüleri değişebilir, çıkarılabilir).
  14. 20 dakika suda bekleyen patlıcanlarımızın suyunu süzüp yıkadıktan sonra peçeteyle nemini alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  15. Tepsiye yerleştirdiğimiz patlıcanların üzerine isteğe bağlı sıvı yağ yahut zeytinyağı döküp karıştırıyoruz ve fırınlıyoruz.
  16. 180 derece fırında patlıcanlarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
  17. Pişen patlıcanları tavamızda olan sosun üzerene ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  18. Şakşukamız hazır 🌸 isterseniz üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🦋.

Fırında Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Kırmızı Biberli Yumurta
Mercimek Köftesi
İftar Masam 3
Avokadolu Pancarlı Salata
Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Soslu Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |

ERROR: Unable to connect to MySQL server! Error: Too many connections