Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması

Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Üzüm yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sumak (1 su bardağı sumak ekşisi)
  • Nar ekşisi, limon suyu (üzerine eklemek için)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı tatlı biber
  • Yarım demetten az maydanoz

Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağına ince doğranmış soğanları güzelce ekleyin. İnce doğranmış sarımsak ve salça eklenerek güzelce kavrulur.
  2. Yıkanmış pirinçleri baharatlarla ek edip karışımımız güzelce kavrulur. Sumak ekşisi ve limon suyu eklenir.
  3. Yarım su bardağı su eklenerek güzelce pişirilir.
  4. Ocaktan alınıp soğuduktan sonra harca maydanozda katınız.
  5. Yapraklarınızı iç harcınız kavrulurken hazırlayın.
  6. 1 tatlı kaşığı iç koyarak yapraklarınızı sarıp tencereye diziniz.
  7. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırılıp yaprakların üzerine dökülür.
  8. 3 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve pişmeye bırakılır.
  9. Pişerken yaprakların kararmaması için üzerine yaprak kapatılır.
  10. Tabak üzerine kase ile su konur ve muhtaçlık anına yapraklara boşaltılır.
    Afiyet olsun!.

Sumak Ve Nar Ekşili Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Köfte Tarifi
Ispanaklı Kremalı Kek
Browni Fındıklı Kek
Karalahana Diblesi
Elmalı Cevizli Kurabiye
Peynir Soslu Zeytin Salatası
Hdabla | © 2025 |