Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük portakal
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 1 adet portakal suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalı küp doğrayıp rondodan geçirelim.
- Üzerine toz şeker, yumurta, sıvı yağ, ek edip tekrar rondodan geçirelim.
- Sonra karıştırma kabına aktaralım.
- Üzerine un, vanilya, kabartma tozu, ek edip spatula ile karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst 50 dakika pişirelim.
- Keki soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra şerbeti için, sıkılmış 1 portakal suyu,1 yemek kaşığı toz şeker, ekleyip ocakta kaynatalım.
- Kekin üzerine dökelim soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
