Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük portakal
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 1 adet portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalı küp doğrayıp rondodan geçirelim.
  2. Üzerine toz şeker, yumurta, sıvı yağ, ek edip tekrar rondodan geçirelim.
  3. Sonra karıştırma kabına aktaralım.
  4. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu, ek edip spatula ile karıştıralım.
  5. Yağlanmış kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst 50 dakika pişirelim.
  6. Keki soğumaya bırakalım.
  7. Kek soğuduktan sonra şerbeti için, sıkılmış 1 portakal suyu,1 yemek kaşığı toz şeker, ekleyip ocakta kaynatalım.
  8. Kekin üzerine dökelim soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pembe Rüya
Çiçek Poğaça (Videolu)
Ev Yapımı Tereyağlı Tarhana Çorbası
Çikolatalı Kek
Tahinli Kış Kurabiyesi
Poğaça
Hdabla | © 2025 |