Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 14 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sana yağ

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt,irmik,şeker tencere alınır ve tel çırpırı ile kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
  2. Kıvam aldıktan sonra portakal rendesi,vanilya eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
  3. Sana yağ eklendikten sonra ocağın altı kapatılır.
  4. Muhallebi kaselere eklenir.
  5. Üzeri isteğe bağlı ceviz,toz fıstık,hindistan cevizi ile süslenebilir.
  6. 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı
Aşure (Bol Malzemeli Tam Kıvamında)
Doğum Günü Menüsü
Çıtır Çıtır Yiyebileceğiniz En Güzel Patlıcan Tarifi
Nefis Revani
Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi
Hdabla | © 2025 |