Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 14 yemek kaşığı toz şeker
- 1 portakal rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sana yağ
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt,irmik,şeker tencere alınır ve tel çırpırı ile kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
- Kıvam aldıktan sonra portakal rendesi,vanilya eklenir ve 2-3 dakika daha pişirilir.
- Sana yağ eklendikten sonra ocağın altı kapatılır.
- Muhallebi kaselere eklenir.
- Üzeri isteğe bağlı ceviz,toz fıstık,hindistan cevizi ile süslenebilir.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
