Portakallı Fındıklı Kek

Portakallı Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 portakal kabuğu ve suyu
- 1 limon kabuğu
- 1 çay bardağı fındık
Portakallı Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar karıştıralım .
- Daha sonra içerisine sırayla ısıtılmış süt, yoğurt ,sıvı yağ koyup karıştıralım.
- Sıvı gereçleri karıştırdıktan sonra toz materyalleri de katıp son bir kez karıştırıp margarinle yağladığımız kalıbın içine dökelim.
- Üzerine de fındık serpelim .
- Daha sonra evvelden ısıtılmış olan 180 derece fırına verelim kek kabarık çatlayana kadar fırının kapağını açmayalım.
- Eğer kek çatlıyorsa piştiğini buradan anlayabilirsiniz bir kürdan yardımıyla hamurun pişip pişmediğini anlayarak ona nazaran çıkartıp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Portakallı Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



