Portakallı Cheesecake

Portakallı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Cheesecake için:

  • 1 kg krem peynir (oda sıcaklığında)
  • 1 1/2 (yarım) su bardağı (330g) toz şeker
  • 200g creme fraiche (veya süzme yoğurt)
  • 300ml koyu krema
  • 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu ve suyu (yaklaşık 60ml)
  • 6 yumurta
  • 70g un

Portakallı şurup için:

  • 2 portakal (4mm kalınlığında dilimlenmiş), ayrıyeten 1 portakalın suyu
  • 1 1/2 (yarım) su bardağı (330g) toz şeker
  • 1.25l (5 su bardağı) su

Yulaflı kırıntı için:

  • 1 su bardağı (150g) un
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı (20g) yulaf ezmesi
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 80g soğuk tereyağı (küçük modüllere kesilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (isteğe bağlı)

Portakallı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakallı şurup için; portakal dilimlerini yaklaşık 4mm kalınlığında kesin. Orta uzunluk bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kaynama noktasına getirip 20 dakika kadar yumuşayana dek pişirin. Süzüp kenara alın.
  2. Başka bir büyük tencerede şeker, portakal suyu ve 1. 25l suyu orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Portakal dilimlerini ekleyin, kaynatın ve akabinde 1 saat 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Portakallar yumuşayıp şurup yavaşça yoğunlaşınca dilimleri başka bir kaba alın ve kalan şurubu üzerine dökün. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  4. Cheesecake için; fırını 200°c (180°c fanlı) ısıtın. 22cm’lik kelepçeli kalıbın tabanını ve kenarlarını yağlayın. Kalıbın kenarlarını 5 cm aşacak halde yağlı kağıtla kaplayın.
  5. Mikserle krem peynir, şeker ve creme fraiche’i pürüzsüz olana kadar çırpın. Kremayı yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
  6. En son unu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba dökün, 1 saat – 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Ortası hafif sallanmalı. Oda sıcaklığında soğutun, akabinde buzdolabına alın ve büsbütün soğumasını bekleyin.
  7. Yulaflı kırıntı için; fırını tekrar 200°c (180°c fanlı) ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Un, yulaf, portakal kabuğu ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip karışım topaklanana kadar çekin. Gerekirse birkaç çay kaşığı soğuk su ekleyin.
  8. Karışımı tepsiye yayın ve 10-15 dakika altın rengini alana dek orta sıra karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
  9. Servis için; cheesecake’in üzerine karamelli portakal dilimlerini, biraz şurubu ve yulaflı kırıntıyı serpiştirerek servis edin.

Portakallı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annem Usulü Acılı Ekmek
Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu
Ekmek Hamuruyla Pişi Tarifi (Videolu)
Patatesli Omlet
Çok Lezzetli Makarna Salatası
KFC Tadında Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |