Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Baharatlar

Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabukları soyulur ve tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
  2. Tavaya zeytinyağı dökülür ve ocağa alınır.
  3. Isınan tavaya doğranan patatesler ek edilir. Biraz tuz eklenir.
  4. Orta harlı ateşte patatesler düzgünce pişene kadar orta ara karıştırarak pişirilir.
  5. Bir kaseye yumurtalar kırılır.
  6. Yumurtaya tuz ek edilir ve uygunca çırpılır.
  7. Pişmiş olan patateslerin üzerine çırpılmış yumurta dökülür.
  8. İsteğe nazaran baharatlar ek edilebilir.
  9. Kısık ateşte pişirilir.
  10. Altı pişen yumurta alt üst edilerek başka tarafı da pişirilir.
  11. Kişi sayısına nazaran sıcak olarak eşit formda hisse edililerek servis edilir. Afiyet olsun.

Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kakaolu Pop Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Çöp Şiş Tavuk Patates
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Tiriliçe (Pastane Tarifi Büyük Borcama Göre Ölçü)
Portakallı Kış Salatası
Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Doyurucu Lebeniye Çorbası
Hdabla | © 2025 |