Portakallı Ağlayan Pasta

Portakallı Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı süt
- 3 adet portakal suyu ve kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Kreması için;
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Çikolatalı sos için;
- 1 paket hazır çikolata sosu yada
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek hamuru gereçleri sırasıyla yumurta, toz şeker bembeyaz oluncaya kadar çırpılır. Ben portakallı çok sevdiğim için 3 portakal kabuğu rendeledim isteğe nazaran yapabilirsiniz.
- Portakal kabuğunu rendeledikten sonra suyunuda sıkıp, yarım su bardağı süt ekledim. Elekten un, kakao, kabartma tozu vanilya elenir.
- Dikdörtgen borcama boşaltılır ve 180 derecelik fırında pişirilir. Birinci sıcağı çıktığında keki çatalla delerek heryere dağılması için süt üstüne dökülür.
- Kremşanti sütle çırpılır, soğuyan kekin üstüne sürülür. Çikolata sosu hazırlanır, kabuk bağlamasın diye daima karıştırılarak soğutulur. Sonra kremşantili harcın üzerine dökülür.
- İstediğiniz gereç ile de üstünü süsleyebilirsiniz. Ben hazır frambuazlı sos kullandım üzerine kusursuz oldu. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋 mükemmel bir lezzet katiyetle deneyin❤️🤗.
Portakallı Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





