Çikolatalı Un Kurabiyesi

Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 80 gram eritilmiş sütlü çikolata
  • 80 gram eritilmiş bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz

Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri uygun bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Unu da denetimli bir formda yavaş yavaş hamura ekleyelim. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak).
  3. Hamurun üzerini streçliyoruz ve yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  4. Dolaptan aldığımız hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.
  5. Çatal yardımıyla üzerlerine çizik atıyoruz.
  6. 170 derecede fırın tepsisine aldığımız kurabiyeleri yaklaşık 15 20 dakika pişiriyoruz. (kontrollü bir halde pişiriyoruz. ).
  7. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra üzenlerin erittiğimiz çikolata daha sonra ceviz buluyoruz.

Çikolatalı Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Gibi Tereyağlı Bulgur Pilavı
Süzme Peynirli Çörek
Kahvaltılık Kaşarlı Milföy Börek
Katkat (Şipşak Milföy)
Yapma Kızartması
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası
Hdabla | © 2025 |