Portakal Posset

Portakal Posset Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet portakal
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml krema
  • Yarım portakalın kabuğu
  • Yarım portakalın suyu

Portakal Posset Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki adet portakalı ortadan ikiye kesip bir kaşık yardımıyla içlerini kabuğa ziyan vermeden boşaltalım.
  2. Boş portakal kabuklarımızı bir kenara alalım.
  3. Bir adet portakalın yarısının suyunu sıkalım ve öteki yarısının kabuğunu rendeleyelim.
  4. Portakal kabuğu ve şekeri bir sos tavasına alıp karıştıralım.
  5. Ardından kremamızı döküp kısık ateşte yavaşça kaynatalım.
  6. Krema kaynadıktan sonra ocaktan alıp, portakal suyunu ekleyelim.
  7. İyice karıştırdıktan sonra, karışımı kenara ayırdığımız portakal kabuklarına dökelim.
  8. En az 3 saat dinlendirdikten sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır.

Tarifin yapılış görüntüsünü ınstagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Portakal Posset Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşık Salata
Patates Püreli Havuç Tarator
Ispanaklı Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı (Videolu)
Kupta Tiramisu
Yumurtalı Ekmek
Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.