Portakal Posset

Portakal Posset Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet portakal
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 200 ml krema
- Yarım portakalın kabuğu
- Yarım portakalın suyu
Portakal Posset Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki adet portakalı ortadan ikiye kesip bir kaşık yardımıyla içlerini kabuğa ziyan vermeden boşaltalım.
- Boş portakal kabuklarımızı bir kenara alalım.
- Bir adet portakalın yarısının suyunu sıkalım ve öteki yarısının kabuğunu rendeleyelim.
- Portakal kabuğu ve şekeri bir sos tavasına alıp karıştıralım.
- Ardından kremamızı döküp kısık ateşte yavaşça kaynatalım.
- Krema kaynadıktan sonra ocaktan alıp, portakal suyunu ekleyelim.
- İyice karıştırdıktan sonra, karışımı kenara ayırdığımız portakal kabuklarına dökelim.
- En az 3 saat dinlendirdikten sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır.
Tarifin yapılış görüntüsünü ınstagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Portakal Posset Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

