Portakal Çanağında Havuç Tarator

Portakal Çanağında Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- Portakal
- 2 adet büyük uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için)
- 6 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (içine eklemek için)
Portakal Çanağında Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeleyelim ve uygun bir tavada orta ateşte kavuralım.
- Yoğurt, sarımsak, ceviz, tuz, zeytinyağı bir kapta karıştırdıktan sonra kavurduğumuz havuçları ekleyelim.
- Tarator hazır olduktan sonra portakalların içini bir kaşık yardımıyla oyalım. İçi boşalan portakalların içine yaptığımız havuç taratoru koyup servis edelim.
Afiyet olsun 🫶🏻🤍.
Portakal Çanağında Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
