Portakal Çanağında Havuç Tarator

Portakal Çanağında Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • Portakal
  • 2 adet büyük uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için)
  • 6 adet ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (içine eklemek için)

Portakal Çanağında Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeleyelim ve uygun bir tavada orta ateşte kavuralım.
  2. Yoğurt, sarımsak, ceviz, tuz, zeytinyağı bir kapta karıştırdıktan sonra kavurduğumuz havuçları ekleyelim.
  3. Tarator hazır olduktan sonra portakalların içini bir kaşık yardımıyla oyalım. İçi boşalan portakalların içine yaptığımız havuç taratoru koyup servis edelim.

Afiyet olsun 🫶🏻🤍.

Portakal Çanağında Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şemşemok
Güveçte Vişneli Turta
Mantar Dolması
Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça
Çiğ Köfte Tadında Mercimekli Köfte
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Hdabla | © 2025 |