Porsiyonluk Perde Pilavı

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet için;
- Tereyağ
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1.5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu / sıcak su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 adet haşlanmış tavuk but parçaları
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 3 kare milföy (1.5 adet milföy yani)
- 1 avuç badem
Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimi 30 dk sıcak ve tuzlu su da beklettikten sonra yıkadım.
- Tereyağını erittiğim tavada kavurmak için pirinçlerimi döktüm.
- Üzerine sıcak suyu ve baharatları ekledim. Biraz sıcak su da beklettiğim kuş üzümlerimi süzüp yıkayıp pilavım suyunu çekmeden ekledim.
- Bu esnada milföy hamurumu unla açtım.
- Fırın kaselerimin altına badem dizdim. Üzerine hamurumu yerleştirdim (bir halli bir de düz kaseye yapmıştım. Hiç yağ sürmedim. Formlu kasede olan yapıştı başkası çok kolay çıktı)
- Pişen pilavıma tavuk parçalarımı ekledim ve hamurlarımın içini doldurdum.
- Hiç boşluk kalmayacak formda hamurlarımı kapattım ve 200 derece de alt üst fansız ayarda fırına verdim.
- Bademlerimi 1-2 dakika kaynamış suda kaynatıp, soğuk suya attım ve kabuklarını soydum.
Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









