Porsiyonluk Perde Pilavı

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

3 adet için;

  • Tereyağ
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1.5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu / sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 adet haşlanmış tavuk but parçaları
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 3 kare milföy (1.5 adet milföy yani)
  • 1 avuç badem

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerimi 30 dk sıcak ve tuzlu su da beklettikten sonra yıkadım.
  2. Tereyağını erittiğim tavada kavurmak için pirinçlerimi döktüm.
  3. Üzerine sıcak suyu ve baharatları ekledim. Biraz sıcak su da beklettiğim kuş üzümlerimi süzüp yıkayıp pilavım suyunu çekmeden ekledim.
  4. Bu esnada milföy hamurumu unla açtım.
  5. Fırın kaselerimin altına badem dizdim. Üzerine hamurumu yerleştirdim (bir halli bir de düz kaseye yapmıştım. Hiç yağ sürmedim. Formlu kasede olan yapıştı başkası çok kolay çıktı)
  6. Pişen pilavıma tavuk parçalarımı ekledim ve hamurlarımın içini doldurdum.
  7. Hiç boşluk kalmayacak formda hamurlarımı kapattım ve 200 derece de alt üst fansız ayarda fırına verdim.
  8. Bademlerimi 1-2 dakika kaynamış suda kaynatıp, soğuk suya attım ve kabuklarını soydum.

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Köfte Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bal Kabaklı Un Helvası
Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
Yoğurtlu Ispanak Mezesi
Yulaf Lapası
Kırmızı Pancar Mezesi
Semizotu Salatam
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.