Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet irice kereviz (taze ve yeşil yapraklarını kesinlikle kullanınız)
  • 1 adet çok kalın olmayan uzun uzunluklu havuç
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet portakal suyu
  • 1 adet limon (ön suya koymak için kullanılacak)
  • Tuz
  • Yarım bardak zeytinyağı

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su konulan derin bir kabın içine 1 limon sıkılır kabukları da konur.
  2. Kerevizin kabukları soyulur. Tam ortasından dolma oyacağı aparatı ile oyulur. Limonlu suya konur.
  3. Havuçun kabukları soyularak ,kerevizin oyduğumuz orta kısmına yerleştirilir.
  4. Orta kalınlıkta dilimlenir, yayvan tencereye dizilir.
  5. Kerevizin yaprakları da konur.
  6. Kalan havuç modüllerini dilimleyip ,aralara ek edilir.
  7. Kuru soğan ister bütün, ister dört e bölünür. Tencereye yerleştirilir.
  8. Üzerine tuz,zeytinyağı ve portakal suyu eklenir.
  9. Kapağı kapatılarak evvel orta ateşte sonra kısıkta suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  10. Biraz ılıyınca hafif zeytinyağı gezdirin.Afiyet olsun 🙏🥰.

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nar Ekşili Salata
Fırında Soslu Karnabahar
İrmik Helvası
İkramlık Kurabiyelerim
Su Böreği Tadında Peynirli Börek
Meyveli Pasta
Hdabla | © 2025 |