Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması

Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet dolmalık biber
- 1 su bardağından 1 parmak eksik mardin bulguru
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet küçük uzunluk domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz dereotu
Sosu için;
- 1 tatlı domates salçası
- 2,5 şu bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Kapak için;
- 1 adet küçük uzunluk domates
Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru ılık suyla yıkayalım beş dakika ılık suda bekletip süzelim. Derin bir kaba alalım, küçük yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı üzerine dökelim. Öbür gereçler ekleyip karıştıralım.
- Biberlerin üst kısmı keselim ,çekirdeği temizleyip yıkayıp süzgece alalım. Sonra biberleri bir cm kalacak halde dolma harcından dolduralım. Üzerine kestiğimiz domatesten kapatalım. Kek kalıbına yerleştirelim.
- Sos gereçleri güzelce çırpalım, sonra üzerine gezdirerek dökelim. Su ile ıslatılmış yağlı kağıt üzerine kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dk pişirelim. Sonra üzerinden yağlı kağıt alalım. Üzeri açık olarak 10dk daha pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Kek Kalıbında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





