Porsiyonluk Köstebek Pasta

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (ben 2. su bardağını bir parmak eksik ekledim sizde denetimli ekleyin )

Krema için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kadar damla çikolata

Kekleri ıslatmak için;

  • Süt

Pastanın ortası için;

  • 2 adet muz
  • 1 adet kivi

Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile yeterlice çırpalım ve donması için buzdolabının alt kısmına kaldıralım.
  2. Keki için yumurta ve toz şekeri rengi açılıncaya kadar mikserle 5 dakika çırpın.
  3. Üzerine yarım çay bardağı sütü,sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın.
  4. Kabartma tozu ve unu da ek edip karıştırın.
  5. Margarinle yağladığımız dikdörtgen tepsimize kek hamurumuzu dökelim ve evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
  6. Pişen kekimizi su bardağı ile keselim.
  7. Kalan kek modüllerini robottan geçirelim.
  8. Donmuş olan krem şantimizi kek dilimlerimizin üstüne sıkma torbası ile yuvarlak bi biçimde üzerine sıkalım.
  9. Robottan geçirdiğimiz kek kesimlerini krem şantinin üzerine serpelim.
  10. Tepsiye koyduğumuz köstebek pastalarını 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyelim afiyet olsun🥰.

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
En Lezzetli Makarna Salatası
Yeni Gelin Pastası
3 Malzemeli Kurabiye
Şekerpare
Portakallı Fındıklı Kek
Hdabla | © 2025 |