Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 3 adet yumurta (1 tane sarısı dışına)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi (kokos)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- (İsteğe bağlı kakao fakat ben katmıyorum)
Şerbeti için:
- 4 buçuk su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Limon
Üzeri için:
- İsteğe bağlı fındık ceviz fıstık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin ve un haricinde bütün gereçleri katıp güzelce bi birbirine karıştırıyoruz, (bir tane yumurta sarısını köşeye ayırıyoruz üstüne sürmek için)
- Sonra margarini katıp hafif karıştırıyoruz, en son unu ayarlı bir halde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamına getiriyoruz.
- Güzelce şekillendirip borcam yahut tepsiye diziypruz, evvelden ısıtılmış fırına 180 dereceye yaklaşık 30-40 dakka ortası sürüyoruz.
- Fırına verdikten on dakika sonra şerbete başlıyoruz, şekerle suyu ek edip kaynadıkdan sonra limonu sıkıp altını kısıp 10 dakika bekletiyoruz.
- Şekerpareyle şerbeti sıcak kavuşturmamız lazım şerbetin altını şeker pare kızarınca kapatıp birebir anda çabucak sıcak sıcak döküyoruz, güzelce cızırdayarak her yerine dağıtıyoruz şerbeti.
Şimdiden afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





