Portakallı Fındıklı Kek

Portakallı Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük + 1 adet orta uzunluk portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar parçalanmış fındık
  • 1 dolu yemek kaşığı kadar pirinç fındık

Portakallı Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kalıbınızı yeterlice tereyağı ile yağlayın. Ben baton kalıp tercih ettim.
  2. Geniş bir kaseye büyük olan portakalın kabuklarını soyun, dilimleyin ve beyaz kısımları olabildiğince temizleyerek küp modüller halinde doğrayın. (diğer portakal beklesin)
  3. 3 yumurta ve sıvı yağı da üzerine ekleyip blenderda ya da rondoda parçalayarak çırpın.
  4. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip tekrar çırpın.
  5. Portakal kesimi kalmasın.
  6. İri parçalanmış fındıkları ve öteki portakalın kabuğunu rendeleyerek harca ekleyin.
  7. Harcı kalıba döküp üzerine pirinç fındık serpin.
  8. 170 derece fırında 40-45 dakika denetimli olarak pişirin.
  9. Kek fırındayken, kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyunu sıkın ve bekletin.
  10. Kek piştiğinde birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine kürdanla delikler açın ve sıktığınız portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün.

Afiyet olsun.

Portakallı Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Gevrekli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Yemeği
Çilekli Çikolata Barı
Brokoli Salatası
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Tuzlu Kurabiye (Sıvı Yağla)
Tuzlu Kek
Hdabla | © 2025 |