Poğaça Tarifi
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Mavi haşhaş
- Yumurta sarısı
İçi için;
- Peynir
- Maydanoz vs.
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar yumuşacık pogaça tanımım ile sizlerleyim. Hamur leğenimize sıvı gereçlerimizi evvel koyup daha sonra öbür kalan materyallerimizi yumurta sarıları hariç katıp ele yapışmayacak hale gelene kadar hamurumuza un katıp güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu kabarana kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kabaran hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte kesimler koparıp istediğiniz biçimi verebilir içerisinede istediğiniz mazemeyi kullanabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp süsleyip 180 derece fırına gönderiyoruz. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






