Poğaça Tarifi

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Mavi haşhaş
  • Yumurta sarısı

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz vs.

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar yumuşacık pogaça tanımım ile sizlerleyim. Hamur leğenimize sıvı gereçlerimizi evvel koyup daha sonra öbür kalan materyallerimizi yumurta sarıları hariç katıp ele yapışmayacak hale gelene kadar hamurumuza un katıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuzu kabarana kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Kabaran hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte kesimler koparıp istediğiniz biçimi verebilir içerisinede istediğiniz mazemeyi kullanabilirsiniz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp süsleyip 180 derece fırına gönderiyoruz. Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında
Frangipane Dolgulu İncirli Tart
Kakaolu Çikolatalı Cevizli Kek
Milföyleri Tahinli Tatlı
Közlenmiş Patlıcanlı Salata
Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza
Hdabla | © 2025 |