Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek

Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 olgun muz
  • 50 gram bal
  • Yarım limonun suyu
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 180 gram un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Taze yahut dondurulmuş yaban mersini

Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180°c’ye evvelden ısıtın.
  2. Olgun muzları bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
  3. Islak materyalleri karıştırın. Bir karıştırma kabına ezilmiş muzları, balı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, yumurtaları ve eritilmiş tereyağını koyun. Mikser yahut el çırpıcısı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Kuru materyalleri farklı bir kapta karıştırın. Un, kabartma tozu (veya tanımdaki üzere 1 yemek kaşığı karbonat/baking soda) ve tuzu karıştırın.
  5. Islak ve kuru gereçleri birleştirin. Kuru karışımı ıslak karışıma azar azar ekleyin. Tahta kaşık yahut spatula ile çok fazla karıştırmadan yedirin. Çok karıştırmak kekin sert olmasına sebep olabilir.
  6. Yaban mersinlerini ekleyin. Yaban mersinlerini yavaşça unlayıp (hamurun içine batmaması için) karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.
  7. Hamuru kalıba dökün. Yağlanmış yahut yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına hamuru dökün. Üzerini düzeltin.
  8. Pişirmek için; evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırarak denetim edin — pak çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  9. Soğutun ve servis yapın. Keki fırından çıkarın ve kalıbında 10-15 dakika bekletin. Sonra kalıptan çıkarıp büsbütün soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Şehriye Çorbası
Tavuk Döner
Pizza Tadında Sigara Böreği
Nohut Salatası
Brokolili Pilav
Dereotlu Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |