Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek

Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 olgun muz
- 50 gram bal
- Yarım limonun suyu
- 2 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 180 gram un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Taze yahut dondurulmuş yaban mersini
Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°c’ye evvelden ısıtın.
- Olgun muzları bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
- Islak materyalleri karıştırın. Bir karıştırma kabına ezilmiş muzları, balı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, yumurtaları ve eritilmiş tereyağını koyun. Mikser yahut el çırpıcısı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Kuru materyalleri farklı bir kapta karıştırın. Un, kabartma tozu (veya tanımdaki üzere 1 yemek kaşığı karbonat/baking soda) ve tuzu karıştırın.
- Islak ve kuru gereçleri birleştirin. Kuru karışımı ıslak karışıma azar azar ekleyin. Tahta kaşık yahut spatula ile çok fazla karıştırmadan yedirin. Çok karıştırmak kekin sert olmasına sebep olabilir.
- Yaban mersinlerini ekleyin. Yaban mersinlerini yavaşça unlayıp (hamurun içine batmaması için) karışıma ekleyin ve nazikçe karıştırın.
- Hamuru kalıba dökün. Yağlanmış yahut yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına hamuru dökün. Üzerini düzeltin.
- Pişirmek için; evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırarak denetim edin — pak çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
- Soğutun ve servis yapın. Keki fırından çıkarın ve kalıbında 10-15 dakika bekletin. Sonra kalıptan çıkarıp büsbütün soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
