Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)

Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya (ben çeyrek yaş maya ekledim)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5-6 su bardağı un aldığı kadar
  • Peynir (isteğe bağlı) ben eklemedim
  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez (isteğe bağlı)
  • Susam

Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar karıştırma kabına ılık su, ılık süt, maya ve şekeri alıp karıştırın.
  2. Sıvıyağ, yumurta akını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Biraz un ve tuzu ekleyip hamuru toparlayın.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru hazırlayın.
  5. Tezgaha biraz un alın ve hamuru toparlayın.
  6. Hiç bekletmeden beze yapın.
  7. İster sade isterseniz peynir yahut farklı gereçler kullanabilirsiniz.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  9. Üzerini streç kapatın. Buzdolabında 8-10 saat dinlendirin.
  10. Ertesi gün üzerine yumurta sarısı ile 1 çay kaşığı pekmezi (isteğe bağlı)karıştırın ve sürüp bıçak ile çizikler atın. Susam serpin.
  11. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Yumuşacık ve lezzetli bir poğaça. Afiyet olsun.

Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Püreli Tavuk Sote (Mutlaka Deneyin)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Mezesi
Zeytinyağlı Enginar
Bol Sütlü Güllaç Tarifi
Fırın Sütlaç (Portakallı)
Sütlü Biber Kavurması
Semizotlu Enfes Tavuk Salatası
Hdabla | © 2025 |