Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir)

Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya (ben çeyrek yaş maya ekledim)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı sarısı üzerine
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5-6 su bardağı un aldığı kadar
- Peynir (isteğe bağlı) ben eklemedim
- Yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez (isteğe bağlı)
- Susam
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar karıştırma kabına ılık su, ılık süt, maya ve şekeri alıp karıştırın.
- Sıvıyağ, yumurta akını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Biraz un ve tuzu ekleyip hamuru toparlayın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru hazırlayın.
- Tezgaha biraz un alın ve hamuru toparlayın.
- Hiç bekletmeden beze yapın.
- İster sade isterseniz peynir yahut farklı gereçler kullanabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerini streç kapatın. Buzdolabında 8-10 saat dinlendirin.
- Ertesi gün üzerine yumurta sarısı ile 1 çay kaşığı pekmezi (isteğe bağlı)karıştırın ve sürüp bıçak ile çizikler atın. Susam serpin.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Yumuşacık ve lezzetli bir poğaça. Afiyet olsun.
Poğaça (Geceden Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




