Pirinç Unlu Peynirli Poğaça

Pirinç Unlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

İç materyalleri;

  • 200 gr rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • Susam

Pirinç Unlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ, süt ,su, 2 yumurta akını, toz şeker ilave ederek birlikte karıştırın .
  2. Ardından pirinç unu denetimli unu ve tuzu ek ederek birlikte yavaşça ele yapışan hamuru yoğurun ve üzerini kapatıp oda ısısında 40 dakika mayalanması için bekletin.
  3. Ardından mayalanan hamurdan modüller koparıp hamurun içine peynir bıraktıktan sonra avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, fırın tepsisinde 20 dakika bekletin.
  4. Ardından üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra en son üzerine susam çörek otu serpin .
  5. Ben kendim fırın ayarında alt üst fansız ön ısıtma yapılmadan soğuk fırında poğaçaları 180 derecede 25 dakika denetimli pişiriyorum.
  6. Poğaçalar fırından çıkarıp üzerine mutfak örtüsü ile kapatıp 20 dakika tepside bekletin akabinde servis yapın afiyet olsun 🙏🌼.

Pirinç Unlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enfes Muzlu Ekmek (Hem Kolay, Hem Lezzetli!)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Erikli Ara Öğün
Portakallı Islak Kek
Perde Pilavı (Porsiyonluk)
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Ispanaklı Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |