Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya
  • Un (ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı )

İçi için;

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Kırmızı toz biber
  • Yumuşak tereyağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ karıştıralım
  • Susam

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve sütü yoğurma kabına alıp maya ve şekeri ilave edip karıştıralım.
  2. Sıvı yağ, tuz ,ununu denetimli ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Bastırarak değil hamurumuzu üst çeke çeke yoğuralım.
  4. Üzerini streçleyerek bir saat kadar mayalandıralım.
  5. Hafif unlu tezgaha mayalanan hamuru aktarıp bezelere ayıralım.
  6. Bezelere birer modül tereyağı sürerek hamurları açabildiğimiz kadar açalım.
  7. Kenarlarını içe hakikat katlayalım salça, kaşar, sucuk iç harcını koyalım ve rulo olacak biçimde saralım.
  8. Her bir bezeyi bu formda yaparak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  9. 20 dk tepsi mayasının gelmesi için üzerleri örtülü bir formda bekleyelim.
  10. Sonrasında yumurta sarısı sürelim susam serperek 180 ° de pişirelim afiyet olsun 🥰❤️.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Su Böreği
Kuru Domatesli Kuru Fasülye
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Şifa Çorbası
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma
Bebekler İçin Soğan Çorbası
Hdabla | © 2025 |