Pizza
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 su bardağı un
- 1 bardak süt (sıcak)
- 1 bardak su ( ılık yahut soğuk olabilir)
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane domates
- Yarım çay bardağı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- Sucuk
- Sosis
- Biber
- Mısır
- Mantar
- 1 küçük soyulmuş domates (tercihe bağli)
- Kaşar peyniri
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine ısıttığımız sütü ve suyu ekleyin,sütün sıcaklığı en az 5 saniyede parmağınızı yakacak kadar olmalı.
- Üzerine maya ve şekeri ekleyip karıştırın kabı hava almıyacak bir formda kapatın ve 10 dk bekleyin.
- Sonrasında yağı tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamur kral alınca tekrar hava almayacak bir biçimde üzerini kapatın ve kabı sıcak tutacak birşeye sarın sofra vb hamur umuz en az 1.5 saat mayalanmalı, dinlenmeli.
- Tuzu unu eklediğiniz vakit koymanız değerli yoksa maya güzel tesir gösteremez.
- Hamur dinlenirken sosa başlayalım,sos için yazdığım tüm materyalleri biraz derin bir kapta blender dan geçirin ,bıçaklı olanı kullanmanız lazım. Sos katı olursa biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.
- Hamur hazır olduğunda açacağımız yeri ve elinizi yağlayın.
- Un koyarsanız pişerken tabanı yanabilir hamuru açın ve bir fırın tepsisini kaplayacak kadar olmalı.
- Tepsiyi yağlayıp hamuru yerleştirin.
- Hamurun üzerine çatalla delikler açın ve sosu sürüp yazdığım yahut istediğiniz, elinizde olan malzemeyi üzerine dizin, kaşar hariç onu çıkmaya yakın ekleyeceğiz.
- 200 derece fırında 30 dk pişirin ,arada tepsinin tarafını değiştirin ki köşeleri yanmasın.
- Hamur piştiğin de rendelediğiniz kaşarı üzerine yayın ve üstü kızarana kadar 10 dk falan fırınlayın. Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








