Gofret Kurabiye

Gofret Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 60 gram eritilmiş çikolata

Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı unu orta ateşte daima karıştırarak rengi değişene kadar kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Bir kapta margarin ve pudra şekerini güzelce yoğuralım. Akabinde mısır nişastası, fındık, kabartma tozu, vanilya, kavrulmuş un, olağan unu katıp güzelce yoğurmaya devam edelim. Hamurunun çok sert olmaması gerekiyor. Yumuşak bir kıvam elde edelim.
  3. Güzelce yuvarlak form verdiğimiz kurabiyelerimizi 185 derecelik fırında denetimli bir formda 15 dakika pişirelim (bu müddet kullanmış olduğunuz fırına nazaran değişiklik gösterecektir)
  4. Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım. Akabinde erittiğimiz çikolatalarla güzelce süsleyelim. Afiyet olsun 😋

Gofret Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastırmalı Humus
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis İrmik Topları
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Piliç Topkapı
Tavuklu Mangolu Wrap Dürüm
Anne Kurabiyesi
Orman Meyveli Kek (Crumble)
Hdabla | © 2025 |