Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )

Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Alabildiği kadar un (11 -12 su bardağı kadar )

Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine ılık süt,maya ve şekeri koyup güzelce karıştırınız. Aktifleşsin .
  2. Sonra yoğurdu ,zeytin yağını, tuzu ekleyiniz, unu denetimli bir formda ek ediniz.
  3. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  4. Üzerini kapatıp 45 dakika kadar mayalandırınız.
  5. Mayalanan hamuru 24 bezeye ayırınız elinizle üzerine bastırarak biraz acınız sonra merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında küçük pasta tabağı büyüklüğünde açınız.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyunuz ve üzerine açmış olduğunuz hamurları fırın tepsine koyunuz.
  7. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar 10 dakika pişiriniz ancak unutmayın pişirme müddeti fırından fırına değişir.
  8. Pişen pita ekmeklerinizi ortasını açıp dilediğinizi koyarak tuletebilirsiniz. (daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Tadında Islak Kurabiye
Lavaş Tava Böreği
Tekirdağ Köftesi
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması
Kabaklı Krep
Şeflere Taş Çıkartan Fırında Patatesli Somon (Videolu)
Hdabla | © 2025 |