Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 2yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 6 yemek kaşığı zeytin yağı
- Alabildiği kadar un (11 -12 su bardağı kadar )
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine ılık süt,maya ve şekeri koyup güzelce karıştırınız. Aktifleşsin .
- Sonra yoğurdu ,zeytin yağını, tuzu ekleyiniz, unu denetimli bir formda ek ediniz.
- Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Üzerini kapatıp 45 dakika kadar mayalandırınız.
- Mayalanan hamuru 24 bezeye ayırınız elinizle üzerine bastırarak biraz acınız sonra merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında küçük pasta tabağı büyüklüğünde açınız.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyunuz ve üzerine açmış olduğunuz hamurları fırın tepsine koyunuz.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar 10 dakika pişiriniz ancak unutmayın pişirme müddeti fırından fırına değişir.
- Pişen pita ekmeklerinizi ortasını açıp dilediğinizi koyarak tuletebilirsiniz. (daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















