Pişmaniye Kurabiye

Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağından birazcık az sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 pk vanilya
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 8 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, vanilya yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp şekillendirelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170° fırında 23-24 dakika pişirelim.
  5. Derin bir kasede hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştıralım ve kurabiyeleri çokça bulayalım.Afiyet olsun. 🍀.

Pişmaniye Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Limonlu Kek
Barbun Tava
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
Kuzu Kulağı Salatası
Yeşilim Tatlısı
Hdabla | © 2025 |