Pekmezli Kabak Tatlısı

Pekmezli Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kabak (yaklaşık 4 kalın dilim)
- 3 su bardağı şeker
- 1 çubuk tarçın
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine tercihen;
- Tahin
- Kavrulmuş fındık parçaları
Pekmezli Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabağın kabuklarını soyup kalın dilimler halinde doğrayıp geniş bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri döküp tarçını da üzerine koyup kapağını kapatarak 1 saat bekletelim.
- Ardından orta göze alalım.
- Yüksek ateşte şekerler büsbütün eriyene kadar kaynatalım.
- Sonra altını biraz kısarak (tamamen kısık ateş olmayacak) pişirmeye devam edelim.
- Kabağın cinsine nazaran bu müddet çok değişkenlik gösterir.
- Yarım saatte pişen kabak olduğu üzere 1. 5 saatte pişen kabak da olabilir. Denetimli olalım.
- Çatal rahatlıkla batıyorsa pişmiş demektir.
- Kabak pişince en son pekmez ve limon suyunu da koyarak 5 dk daha pişirelim.
- Altını kapatınca büyük bir kaseye alalım.
- Üzerine şerbetini de dökelim. Bu formda bekletelim.
- Servis ederken tahin ve fındık modülleri ile servis ederseniz lezzet arşa çıkacaktır 🥰 afiyet olsun efendim ♥️.
Önemli bir not: pekmez ısıya maruz kalmayan besinler ortasında bal üzere. Bedene aşikâr ziyanları var. Bilmiyorsanız internetten araştırabilirsiniz. Fakat ben 40 yılda bir yaptığım kabak tatlısına koyduğum az bir ölçü pekmezin bana büyük ziyanı olmayacağını düşünerek ilave ediyorum. Ekleyip eklememek size kalmış ☺️ bunu bilerek yapın lütfen hakka girmek istemem ♥️.
Daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ♥️.
Pekmezli Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




