Pişi Tarifi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu alalım.Çırpma teli ile uygunca çırpalım.
- Üzerini streç filim ile örterek 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- Tuz ve biraz unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini tekrar streç sinema ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra elimizi yavaşça yağlayarak yumurta büyüklüğünde bir modül koparalım. Elimizle yavaşça bastırarak açalım.
- Hamuru şekillendirirken orta kısmına parmakla delik açarak orta kısmının da daha kolay pişmesini sağlayalım.
- Toplamda 16 adet pişi elde ettim.
- Kızaran pişileri sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun:).
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








