Pirinçli Kabak Yemeği
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane kabak
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam dereotu
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı 1 ya da 2 tane seçebilirsiniz. Soğanları küp küp doğrayalım kabakların dışını yıkayıp soyalım dereotunu ince ince kıyalım.
- Soğanları yemek tenceresinde biraz su ve bir tutam tuz ile kavuralım.
- Şeffaflaşınca üstüne 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Sonra üstüne halka halka doğradığımız kabakları ve biraz sıcak su ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Kabaklar biraz yumuşayınca, eklediğimiz su buharlaşınca, pirinçleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kabakların üstü örtülecek formda sıcak su ekleyelim ve yemeğin altını uygunca kısalım. Tabi isteğe nazaran 1 çay kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı tuz eklenebilir.
- Pirinçler suyu oldukça çekince dereotunu ekleyelim ve yemeği karıştıralım.Afiyet olsun:).
Pirinçli Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







