Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 10 su bardağı un (undan una farkediyor siz denetimli koyun )

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unun bir kısmını alalım ve tuzu döküp karıştıralım.
  2. Unun ortasını havuz formunda yapalım. İçine maya,su,süt ve şekeri ilave edelim.
  3. Hamurumuzu yoğuralım yavaş yavaş un ekleyerek. Yumuşak bir hamur olacak. Unu çok koyarsanız hamurunuz sert olur.
  4. Yoğurduğumuz hamuru 30-35 dk mayalanmaya bırakacağız.
  5. Mayası gelen hamuru bir kere yoğurup havasını alıyoruz.
  6. Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde kesimler alıp şekillendirip evvelce kızdırdığımız yağda artlı önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun:).

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mozaik Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
Tereyağlı Browni Islak Kurabiye
Yoğurtlu Mercimek Mezesi
Perde Pilavı
Sebzeli Kıyma Kavurma
Kakaolu Waffle
Hdabla | © 2025 |