Pirinç Unlu Peynirli Poğaça

Pirinç Unlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
İç materyalleri;
- 200 gr rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Susam
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ, süt ,su, 2 yumurta akını, toz şeker ilave ederek birlikte karıştırın .
- Ardından pirinç unu denetimli unu ve tuzu ek ederek birlikte yavaşça ele yapışan hamuru yoğurun ve üzerini kapatıp oda ısısında 40 dakika mayalanması için bekletin.
- Ardından mayalanan hamurdan modüller koparıp hamurun içine peynir bıraktıktan sonra avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin, fırın tepsisinde 20 dakika bekletin.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra en son üzerine susam çörek otu serpin .
- Ben kendim fırın ayarında alt üst fansız ön ısıtma yapılmadan soğuk fırında poğaçaları 180 derecede 25 dakika denetimli pişiriyorum.
- Poğaçalar fırından çıkarıp üzerine mutfak örtüsü ile kapatıp 20 dakika tepside bekletin akabinde servis yapın afiyet olsun 🙏🌼.
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

