Pirinç Pilavı
Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içerisine alınan pirinç bol suda yıkanır.
- Bulanık nişastalı su akıtılarak tekrar yıkayın.
- Ben bu süreci su berrak bir hal alana kadar devam ettiriyorum. Pirinci süzgece alın ve suyunu güzelce akıtın.
- Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın.
- Sonrasında tereyağı eğini yapın.
- Pirinci ekleyerek 3-4 dk kavurun akabinde tuzunu ek edin. Kaynar su ekleyin.
- Kapağı kapalı kısık ateşte hazır olana kadar pişirin. Kapağın altına peçete koyup dinlendirin.
- Ben sunumunda et kullanmayı tercih ettim.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








