Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içerisine alınan pirinç bol suda yıkanır.
  2. Bulanık nişastalı su akıtılarak tekrar yıkayın.
  3. Ben bu süreci su berrak bir hal alana kadar devam ettiriyorum. Pirinci süzgece alın ve suyunu güzelce akıtın.
  4. Bir pilav tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın.
  5. Sonrasında tereyağı eğini yapın.
  6. Pirinci ekleyerek 3-4 dk kavurun akabinde tuzunu ek edin. Kaynar su ekleyin.
  7. Kapağı kapalı kısık ateşte hazır olana kadar pişirin. Kapağın altına peçete koyup dinlendirin.
  8. Ben sunumunda et kullanmayı tercih ettim.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek
Pizza Poğaça
Spoonful (Bayılacaksınızz Net)
Yoğurtlu Pancar Salatası
4 Malzeme İle Lavaş Ekmeği Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |