Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı osmancık pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un (çok dolu olmayacak)
  • 1 çay karabiber toz tatlı biber
  • 8 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin

Üzerine dileğe nazaran;

  • Kuru nane

Lokanta Yordamı Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı küçük yemeklik doğrayıp tencereye koyalım, yağları ekleyip bir dk kısık ateşte kavuralım, sonra unu ekleyelim kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım, salçayı ek edip karıştıralım.
  2. Yıkadığımız pirinci bulgur mercimeği katıp bir iki dk daha kavuralım. Suyunu döküp karıştıralım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  3. Tuz, baharat serpelim bir defa karıştıralım, çok kısık ateşte bir saat pişirelim. Orta ara denetim edelim.
  4. Servis tabağına alınca dileğe üzerine kuru nane serpip, limon suyu sıkarak tüketebiliriz.

Not:arzuya nazaran et suyu yahut tavuk suyu da koyabilirsiniz. Tuzunu ,baharatı damak tadına nazaran ayarlayabilirsiniz.

Lokanta Adabı Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Fındıklı Kek
Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Sultan Kebabı
Kaşık Kaşık Yediren Karnabahar Mantısı
Simit Tost
Orman Meyveli Trileçe (Kremasız)
Hdabla | © 2025 |