Pirinç Pilavı
Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük çay bardağı pirinç (ben Osmancık yazanı kullandım )
- 1,5 bardak su (pirinç için kullandığım bardak)
- İlikli kemik suyu (1/2 (yarım) bardak ediyor)
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerimizi beyaz suyu akıp duru su haline gelene kadar akan suda yıkayıp suyun dizilmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
- Pilavı yapacağımız tencerenin altını orta ateşte açıp tereyağı ekleyelim.
- Tereyağ tam erimeden pirinçleri tencereye atıp 2 dk kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulan pirinçin üzerine suyu ve ilikli kemik suyumuzu ekliyoruz.
- Bir kez karıştırıp ocağımızın altını en kısık ateşe ayarlayıp ,tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Yaklaşık 15-20 dk içinde suyu düzgünce azalmış olacak. (ancak tabanında 3-4 kaşık kadar su kalmış olmalı)
- Hafif ıslak olan pilavımıza tuzumuzu ekliyoruz ve bir kez pirinçleri ezmeden karıştırıyoruz.
- Tuzu ekledikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve pilavımızı 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenirken tabanında kalan çok az suyu pirinçler çekecek.
- Dinlenmiş olanı pilavımızı servis edebiliriz, afiyet olsun 😋.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












