Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük çay bardağı pirinç (ben Osmancık yazanı kullandım )
  • 1,5 bardak su (pirinç için kullandığım bardak)
  • İlikli kemik suyu (1/2 (yarım) bardak ediyor)
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerimizi beyaz suyu akıp duru su haline gelene kadar akan suda yıkayıp suyun dizilmesi için süzgeçte bekletiyoruz.
  2. Pilavı yapacağımız tencerenin altını orta ateşte açıp tereyağı ekleyelim.
  3. Tereyağ tam erimeden pirinçleri tencereye atıp 2 dk kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Kavrulan pirinçin üzerine suyu ve ilikli kemik suyumuzu ekliyoruz.
  5. Bir kez karıştırıp ocağımızın altını en kısık ateşe ayarlayıp ,tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  6. Yaklaşık 15-20 dk içinde suyu düzgünce azalmış olacak. (ancak tabanında 3-4 kaşık kadar su kalmış olmalı)
  7. Hafif ıslak olan pilavımıza tuzumuzu ekliyoruz ve bir kez pirinçleri ezmeden karıştırıyoruz.
  8. Tuzu ekledikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve pilavımızı 15 dk kadar dinlendiriyoruz.
  9. Dinlenirken tabanında kalan çok az suyu pirinçler çekecek.
  10. Dinlenmiş olanı pilavımızı servis edebiliriz, afiyet olsun 😋.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Deniz Börülcesi Salatası
Karalahana Turşusu
Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Fırın Somon
Erişte Salatası
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |