Pırasa Dolması

Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet pırasa

İç materyali:

  • 1 avuç kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı kırık yarma ya da bulgur, düğü vs.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nane

Pişirirken;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaların beyaz kısımları 3 modüle bölün.
  2. Bir tencerede sıcak su ile katları ayrılana kadar haşlayın.
  3. Pırasa haşlanırken iç harç hazırlayın.
  4. Soğanı ve kıymayı kavurup 1 yemek kaşığı salçayı ek edin.
  5. Pirinç ve kırık yarma ya da bulguru da ek edin ve suyunu ekleyip hafif canlı olacak formda pişirin.
  6. Haşlanan pırasaları teker teker katlarına ayırın.
  7. Pırasaları açın ve her kata iç harçtan koyup, sarın.
  8. Üzerine 1 yemek kaşığı salça, tuz ve 2 su bardağı su karışım yapıp dökün.
  9. Kısık ateşte pişirin.
  10. Kontrollü halde pişirin, su ek edebilirsiniz üzerine.
  11. Pişince üzerine zeytinyağı gezdirin.Afiyet olsun 🌸.

Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
Karabuğday Pilavı
Süt Kaymağından Tereyağı
Tam Ölçülü Krep
Tam Buğday Ekmeği
Fındık Ezmeli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet