Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 3 yemek kaşığı sade yağ
  • 50 gr toz fıstık
  • 150 gr kaymak

Şerbet için;

  • 1-5 su bardağı şeker
  • 1-5 su bardağı su
  • 2 damla limon

Üzerine;

  • Toz fıstık

Kaymaklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su ve şekeri ocağa alalım kaynamaya başlayınca üzerine limon damlatıp 15 dk daha kaynatalım daha sora altını kapatıp bir kenara alalım.
  2. Diğer yandan fıstık oda sıcaklığında yağ ve kadayıfları harmanlayalım.
  3. Görseldeki üzere bir künefe tepsisine kadayıfın yarısını koyarak elimizle düzleyelim.
  4. Üzerine kaymak kaymağın üzerine kalan kadayıfı da kapatalım elimizde düzgünce bastıralım.
  5. Bu etapta öbür bir tepsiden yardım alarak bastırma süreci yapabiliriz .
  6. Daha sora 150 derece fırına vererek alt üst ısıya ayarlayıp denetimli bir formda üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Kızaran künefeyi fırından alalım birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılıyan şerbeti üzerine gezdirelim.
  8. 5 dk dinlendirip üzerine fıstık serpip dilimleyelim yemeye hazır deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun 😊.

Kaymaklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesecake Tadında Borcamda Bulut Kek
Tuzsuz Nafiye
Yumuşak Kıvamda Keşkül
Fıstıklı Baklava (Videolu)
Turp Mezesi
Magnolia
Hdabla | © 2025 |