Piliç Topkapı

Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet açılmış tavuk ( pirzola-kalça)

Pilavı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pilav için tereyağı tencereye alıp eritin ve üzerine fıstıkları ek edip iki dakika kadar kavurun.
  2. Ardından evvelce ıslatılmış pirinçi de ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Ardından baharalarıda ekleyerek 2 su bardağı suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  4. Açılmış tavukları güveç kaplara yerleştirin, içlerine pilavı koyup tavukları kapatın ve zıt çevirip borcama yerleştirin.
  5. Tavukların üzerine salça yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırça yardımı ile sürün.
  6. 180 derece fırında fanlı olarak 35 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Not: iç pilava kuş üzümü bezelye ekleyerek renklendirebilirsiniz biz sevmediğimiz için kullanmadık.

Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Tırtıl Kurabiye
Pırasalı Gül Böreği
Un Helvası (Tam Ölçülü)
Güveçte Etli Patlıcan
Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi
Nohut Tava
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet