Piliç Topkapı

Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet açılmış tavuk ( pirzola-kalça)
Pilavı için;
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilav için tereyağı tencereye alıp eritin ve üzerine fıstıkları ek edip iki dakika kadar kavurun.
- Ardından evvelce ıslatılmış pirinçi de ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Ardından baharalarıda ekleyerek 2 su bardağı suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Açılmış tavukları güveç kaplara yerleştirin, içlerine pilavı koyup tavukları kapatın ve zıt çevirip borcama yerleştirin.
- Tavukların üzerine salça yoğurt ve sıvı yağ karışımını fırça yardımı ile sürün.
- 180 derece fırında fanlı olarak 35 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Not: iç pilava kuş üzümü bezelye ekleyerek renklendirebilirsiniz biz sevmediğimiz için kullanmadık.
Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
